Ad Details

  • Ad ID: 808

  • Added: 23 februarja, 2020

  • Sale Price: 1,5

  • Location: Slovenija

  • State: Savinjska

  • Views: 601

  • Website: www.koza.si

Description

Cena za 1 liter sirotke je 1.5 €. Če pa potrebujete večjo količino sirotke za umivanje ali za prehrano živali se lahko dogovorimo za drugačno embalažo in ceno.
Možna je dostava v Ljubljano, Krško in Šmarje pri Jelšah
Sirotka velja za enega najbolj zdravih mlečnih napitkov, saj vsebuje veliko mlečnih beljakovin.
Med procesom izdelave sira kot stranski produkt nastane sirotka, ki v primerjavi z ostalimi mlečnimi izdelki vsebuje zelo malo maščob. Prav razmerje med maščobami, beljakovinami (albumini) in rudninami je tisto, ki sirotki daje sloves izjemno zdravega živila.
Sirotko je že pred skoraj dvema tisočletjema in pol kot hrano in za zdravje priporočal Hipokrat. Paracelsus je na primer vedel, da se sirotka izkaže z zdravilnim delovanjem v primeru zaprtja in prebavnih težav, revmatizma, težav s kožo in tuberkuloze. Splošno priznano je bilo tudi njeno zdravilno delovanje pri putiki.
Morda še droben nasvet … Sirotka je dobra tudi za hišne ljubimce. Če je vaš kuža ali muca bolna, mu tudi lahko odstopite skodelico.
Domača proti kupljeni sirotki
Čeprav je proces pridelave sira v industrijskih obratih podoben tistemu doma, pa v tovarnah uporabljajo kopico pospeševalcev in trdilcev, ki večinoma ostanejo v odvečni tekočini. Sirotko kupujte le od poznanih pridelovalcev, ker si drugače lahko naredite več škode, kot koristi. Vir: https://www.vemkajjem.si/default.asp?opt=1&id=4564

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *

Success! Thanks for your comment. We appreciate your response.
You might have left one of the fields blank, or be posting too quickly

Related ads